HAKKIMIZDA

Adana Ressamlar Derneği, 1991 yılında İstanbul Ressamlar Derneği’nin şubesi olarak, Güngör Arıbal, Hamide Akata, Şükran Somay ve Ganime Karabucak’ın girişimleri sonucu kurulmuştur. İstanbul Ressamlar Derneği ise, önce Mahmut Cuda ve arkadaşlarının teşebbüsleri ile daha sonra İbrahim Çallı, Ferruh Başağa, Nihat Akyunak, Lütfü Günay ve Sabiha Bozcalı tarafından 1950 yılında kurulmuştur. 1958 yılında Türkiye Ressamlar Cemiyeti adını alan dernek 1980 yılından sonra Ressamlar Derneği adıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimiz, Adana Çimento ve Genel Müdürü Pulat Pakiz’in katkılarıyla Adana Çimento Sanat Galerisi’ne sahiptir. Dernek faaliyetleri de bu mekanda sürdürülmektedir. Adana Ressamlar Derneğinin görsel sanatların pek çok dalında uğraş veren 130 civarında üyesi bulunmakta olup, bu sayı her yıl artmaktadır. Derneğimiz bu güne değin yurtiçi ve yurtdışında karma sergiler, sanat gezileri, sanatsal toplantılar, paneller gibi faaliyetleri yürüterek, Türk sanatına ve sanatçısına katkıda bulunma gayretinde olmuştur. Derneğimize ait Adana Çimento Sanat Galerisinde yıl içerisinde kişisel ve karma sergiler düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl geleneksel olarak Dünya Kadınlar Günü’nde, Adana Büyükşehir Belediyesi Altınkoza Kültür Sanat Etkinlikleri’nde ve Portakal Çiçeği Festivalinde üyelerimizin katılımıyla karma sergiler oluşturulmaktadır. Adana Ressamlar Derneği, Adana Çimento Sanat Galerisi’nde sergi açan sanatçıların eserlerinden oluşan çok değerli bir koleksiyona sahiptir. Sanatın yerleşmesi, gelişmesi ve geniş çevrelerce de sevilmesi için, Derneğimizin sanata ve sanatçıya verdiği desteğin her zaman devam etmesi amacımızdır.

Bizim ; iletişim adreslerimizi öğrenin, nerede olduğumuzu öğrenin

Adana Ressamlar Derneği

İletişime Geçin