Duyuru Detay
Adana Ressamlar Derneği 3. Resim Yarışması
Adana Ressamlar Derneği tarafından düzenlenen 3. Resim Yarışması tüm Türkiye resim sanatçılarına açıktır.

ADANA RESSAMLAR DERNEĞİ 3. RESİM YARIŞMASI

Bu yıl 3. sü gerçekleştirilecek olan ADANA RESSAMLAR DERNEĞİ RESİM YARIŞMASI sanatı yaymak ve sanatçıları desteklemek amacı ile düzenlenmektedir.

Seçici kurul tarafından başarı ödüllerine ve sergilenmeye uygun bulunan eserler KASIM 2017 ayı içinde ADANA ONATÇA SANAT GALERİSİNDE sergilenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ÖDÜLLER

BAŞARI ÖDÜLÜ -5000 TL

MANSİYON -       1500 TL

MANSİYON-        1500 TL

Ödüle  sergilenmeye değer görülen tüm eserleri içeren bir Sergi Kataloğu basılacaktır.

Ödül ve sergilenmeye değer görülen tüm eser sahiplerine bir adet Sergi Kataloğu ve Katılım Belgesi verilecektir.

SEÇİCİ KURUL

Öğretim Görevlisi Cem Demir,    Çukurova Üniversitesi

Prof. Dr. Nimet Keser,  Çukurova Üniversitesi

Doç. Cüneyt Kurt, Mustafa Kemal Üniversitesi

Öğretim Görevlisi Ünal Kuş,  Mustafa Kemal Üniversitesi

Nermin Levent (Ressam)  -  Adana Ressamlar Derneği Başkanı

Prof. Nurseren Tor,  Mersin Üniversitesi

Prof. Zeki Umay,   Mersin Üniversitesi

Yarışmaya Katılmak İsteyen Sanatçılar Aşağıdaki Koşullara Uymak Zorundadır:

.Yarışmaya  18 yaş ve üzeri sanatçılar katılabilir.

.Her sanatçı yarışmaya daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış, ödül almamış sergilenmemiş en fazla iki eserle katılabilir. Katılımcılar, yarışmaya eserin orijinalini gönderecektir. Ayrıca, gönderilecek olan eserin 300 dpi çözünürlükteki görselini katalog çalışması ve doğruluk beyan kontrolü için acsgaleri@gmail.com adresine göndermelidir.

.Konu ve materyal sınırlaması yoktur.

.Tuval, dralit, kontrplak ve sıkıştırılmış ahşap malzemeler üzerine yapılan yağlıboya, akrilik, kolaj ve benzeri teknikler kullanılabilir.

. Baskı resimler ve camlı çerçevelenmiş resimler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

. Resim ölçüleri; 50 santimetreden daha kısa 200 santimetreden daha uzun olmamalıdır.

. Yarışmaya 2015 ve sonrasında yapılmış işlerle katılınabilir.

. Resimler sergilenmeye hazır biçimde askı sistemli olarak teslim edilmelidir.

. Resmin arkasına Sanatçı Bilgi Formu, Eser Bilgi Formu ve Doğruluk Beyanı eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış olarak yapıştırılmalıdır.

TESLİM VE İADE KOŞULLARI

Eserler sergilenmeye hazır bir şekilde 15 EKİM - 10 KASIM 2017 Tarihleri arasında aşağıdaki adrese teslim edilecektir.

ADRES

TOYOTA ONATÇA PLAZA

YENİ DOĞAN MAHALLESİ, GİRNE BULVARI No: 245/A

YÜREĞİR/ADANA     www.onatcasanatgalerisi.com

0322 3467171

Kargodaki gecikme ve kargoda oluşabilecek hasarlardan Adana Ressamlar Derneği  ve Onatça Galeri sorumlu değildir.

.Ödül alan eserler eser sahiplerine  iade edilmeyecek ,Adana  Ressamlar Derneği   ve  Onatça Galeri  tarafından satın almış gibi işlem görecektir.

. Sergilenmeye değer bulunan eserler sergi programı bitiminden sonra  eser sahibine iade edilecektir. Son   talep tarihi 26 OCAK 2018  Cuma günüdür. Bu tarihe kadar belirtilen adresten teslim alınmayan ya da karşı ödemeli olarak talep edilmeyen eserlerin kaybından ve uğrayabileceği her türlü hasar ve zarardan Adana Ressamlar Derneği ve Onatça Galeri sorumlu değildir.

. Ödüle ya da sergilenmeye değer bulunmayan resimler 15 KASIM 2017 tarihinden itibaren 30 gün içinde gönderilen adresten makbuz  karşılığı  elden  teslim  alınmalıdır. Elden alınamayacak olan eserler talep halinde beyan edilen adrese karşı ödemeli olarak posta yolu ile gönderilecektir.

Posta sürecinde oluşacak her türlü kayıp ya da hasardan Adana Ressamlar Derneği ve Onatça Galeri sorumlu tutulamaz.

DEĞERLENDİRME

Seçici kurul 7-8 KASIM 2017 tarihinde Onatça Sanat Galerisi’nde toplanarak eserleri değerlendirecektir. Değerlendirme sonucu 15 KASIM 2017 tarihinde Adana Ressamlar Derneği ve Toyota Onatça Plaza Web sayfalarında yayımlanacaktır.

.Yarışma sergisi açılışı ve ödül töreni 22 KASIM 2017  tarihinde saat 18:00’ de Onatça Sanat Galerisi’nde yapılacaktır.

TELİF HAKKI

Yarışma sonucunda ödül alan eserler Toyota OnatçaPlaza ve Adana Ressamlar Derneği’ne ait olacak ve sanatçı, ödül alan eserinin üçüncü şahıslara devir yetkisi de dahil olmak üzere 5846 sayılı fikir ve sanat eseri yasasının ilgili maddeleri gereğince işleme, yayma, çoğaltma, temsili, dijital iletimi,  sergileme haklarını ve her türlü mali haklarını Onatça Sanat Galerisi ve Adana Ressamlar Derneği ne devretmiş olacaktır. Toyota Onatça Plaza ve Adana Ressamlar Derneği,  bu eserlerin etkinliklerde, eğitim faaliyetlerinde, takvim, afiş, katalog, broşür gibi tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayımlama hakkı da dahil olmak üzere tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu yarışmaya katılmakla bunları peşinen kabullenmiş sayılırlar.

-Yarışma şartnamesine uymayan eserler, değerlendirme dışı bırakılacaktır.

-Yarışmaya katılan sanatçılar, yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılırlar. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda ve tereddüt halinde seçici kurulun kararları geçerlidir.

-Adana Ressamlar Derneği, yarışma şartnamesinde istediği zaman değişiklik yapabilir.

-Katılım şartlarına uymadığı sonradan tespit edilenler ile doğruluk beyanına uymayanların ödülü geri alınır.

ADANA RESSAMLAR DERNEĞİ

Başarı dileklerimizle

ESER SAHİBİ BİLGİ FORMU

SANATÇININ:    _________________________________________________________

Adı Soyadı:         _________________________________________________________

Telefonu:            __________________________

Adresi:                 _________________________________________________________

Doğum Tarihi:   __________________________

E-Mail:                 __________________________

ESERİN :

Adı:                       __________________________________________________________

Tekniği:                               __________________________________________________________

Boyutları:            ___________________________

Fiyatı:                   ___________________________

İmza :                   ___________________________

DOĞRULUK BEYANI

Adana Ressamlar Derneği tarafından düzenlenen 3. ADANA RESSAMLAR DERNEĞİ RESİM YARIŞMASI’na gönderdiğim eserimin/eserlerimin konu seçiminde ve üretilmesinde tamamen kendi bilgi, beceri ve fikirlerimi kullandığımı, eserin tarafımdan üretildiğini, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukukuna ait herhangi bir ihlalde bulunmadığımı, konu ile ilgili her türlü sorumluluğun tarafıma ait olduğunu kabul ederim.

Tarih

İsim

İmza

Yarışma şartnamesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

6.6.2017